16:00

Vitå BK

Referat: Ohtana/Pajala FF - Vitå BK

På Skolvallen vinner Ohtana/Pajala över Vitå med 3-0 (0-0)
Det är Vitå som startar bäst och redan i inledningen avlossar Vitås Johan Ridbäck ett snabbt skott som tvingar Felle till en kvalificerad räddning. OPFF verkar ringrostigt och skapar inga målchanser under första halvtimmen. Istället är det Vitå som är det bättre laget där man har flera hörnor. I den 35:e minuten tar Dennis Mäki sig fram på högerkanten men ur hyfsat läge blir skottet svagt rakt på målisen. Den händelsefattiga första halvleken förblir mållös där Vitå varit det bättre laget.

Andra halvlek startar OPFF lite bättre och Adam Zingmark har en nick ur bra läge som går över. Vitå kontrar nån minut senare där Johan Ridbäck tar sig igenom men en alert Felle klarar skottet. I den 61:a minuten fälls Adam i straffområdet av målvakten och John Kalla kan placera in bollen till hemmaledning 1-0. Fem minuter senare slår John en vänsterhörna som elegant nickas i nät av Petteri Pellikka till 2-0. Anders Gramner har sedan ett bra läge men skottet över. I den 78:e minuten är firma Kalla/Pellikka framme igen när dom kopierar 2-0 målet: Vänsterhörna från John och Petteri nickar in 3-0. Vitås sista chans har Johan Ridbäck men skottet utanför.

Sett över 90 minuter är det en ganska trist tillställning vi får se - OPFF var temposvagt och gjorde många enkla misstag under första timmen, sista 30 minuterna var godkänt. Felle höll nollan och det ger alltid ett bra betyg. OPFF hade en gigant i Petteri Pellikka som gjorde årsdebut med att nicka in två bollar samt slå flera fina långpassningar som borde resulterat i fler målchanser. På mittfältet slet årsdebuterande Nisse Kenttä hårt och foten som spökat i fem månader höll för 90 minuter. John Kalla dominerade offensivt med ett mål och två fina ass. I Vitå går plussen till försvararen Ludvig Carlsson, utmärkte mittfältaren Viktor Hammar samt farlige forwarden Johan Ridbäck.